Αυτονομώντας το Μέλλον

Η “Βρες Φτερά” ΑΜΚΕ στοχεύει στην ενδυνάμωση νέων κατά την πορεία τους προς την ενηλικίωση, την χειραφέτηση, την ανθεκτικότητα και την οικονομική ανεξαρτησία. Μέσω της δραστηριότητάς της υποστηρίζει νέους/ες 16+ χρονών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να αυτονομηθούν και να κατακτήσουν τα όνειρά τους. 

Τα μέλη της “Βρες Φτερά” πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν μια ζωή κοινωνικής αποδοχής. Πολύ συχνά όμως, τα παιδιά που διαβιούν σε δομές υποστήριξης και φιλοξενίας παραμένουν αόρατα για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.  Όταν ένα παιδί απομακρύνεται από το οικογενειακό του περιβάλλον καθίσταται ιδιαίτερα ευάλωτο. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύουμε τα συγκεκριμένα παιδιά. Έχοντας αυτό ως οδηγό προσεγγίζουμε ολιστικά τα προβλήματα που ανακύπτουν για την κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη. 

Η προσέγγιση μας βασίζεται σε τρεις άξονες:

  • τις δεξιότητες ζωής και ενηλικίωση
  • την ορατότητα των αποκλεισμένων παιδιών
  • την κοινωνική συμπερίληψη μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η δράση “Αυτονομώντας το μέλλον” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2022-2023. Το Πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, του Costas M. Lemos Foundation και του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με συντονιστή το ‘Ίδρυμα Μποδοσάκη.